Algemeen

Ja, wij zijn door het RIVM gevalideerd voor COVID-19 diagnostiek. Dit betekent dat wij door het RIVM gecontroleerd zijn en we voldoen aan de gestelde criteria.
Het testen in teststraat in Amsterdam kost € 89,- (excl. 21% btw.) U wordt gevraagd om dit bedrag voorafgaand te betalen via het online boekingssysteem. Wilt u een afspraak maken in onze teststraat, klik dan op deze link. Heeft u een boekingscode van uw werkgever gekregen, dan kunt u hier een afspraak inplannen.

Voor het testen op locatie wordt voorafgaand een factuur gestuurd. Wij vragen u om deze factuur van tevoren te voldoen. Voor het maken van een afspraak op locatie kunt u hier een afspraak maken.
Bij de GGD kunt u alleen terecht als u klachten heeft en u dus valt onder het Nederlandse testbeleid. Bij Safe Back To Work kunt u terecht als u geen klachten heeft maar wel een negatieve SARS-COV-2 test nodig heeft voor uw werk of voor een geplande reis.
De PCR test is de gouden standaard. De test is heel gevoelig en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus (Ct-waarden). De PCR test kan echter alleen in een laboratorium worden gedaan en er zijn veel materialen voor nodig.

Voor de sneltest is geen laboratorium nodig en de uitslag volgt binnen 15 minuten. Studies laten wel zien dat de sneltest lagere concentraties van het virus minder goed oppikt dan de PCR test.

Wij analyseren iedere test afzonderlijk en maken geen gebruik van pulling (waarbij alle buisjes van een groep tegelijk geanalyseerd worden).
Het afnemen van de test duurt enkele minuten. De SD Biosensor sneltest geeft binnen 15 minuten de uitslag. Na het afnemen van de test ontvangt u een beveiligde e-mail met de uitslag.
Bij de PCR test duurt het langer voordat u de uitslag krijgt, omdat deze in het lab geanalyseerd wordt. Bent u voor 11:00 uur getest, dan ontvangt u de uitslag nog dezelfde avond (behalve op zondag).
Als uw SARS-COV-2 sneltest positief is dan zijn wij wettelijk verplicht dit te melden bij de GGD Amsterdam. De GGD zal vervolgens contact met u opnemen voor o.a. voorlichting en eventueel bron- en contactonderzoek.
U ontvangt de uitslag per beveiligde e-mail met een sms-verificatie per telefoon.
Wegens privacy- en veiligheidsredenen is het telefonisch communiceren van testresultaten niet mogelijk. Wij delen het resultaat via een beveiligde e-mail om uw privacy te waarborgen.
Indien een reiziger of medewerker positief wordt getest op COVID-19 dan zijn wij wettelijk verplicht dit te melden bij de regionale GGD en geanonimiseerd bij het RIVM.
We hebben een aantal gegevens nodig om onze dienstverlening te kunnen uitvoeren. Zo hebben we uw contactgegevens en e-mailadres nodig om de testresultaten naar u toe te sturen en om de betaling af te handelen.

De gegevens staan op beveiligde servers die voldoen aan de eisen die aan ons gesteld worden in het kader van de AVG. Alle niet-essentiële gegevens verwijderen we binnen 48 uur.
De klachten die vaak voorkomen bij COVID-19 zijn:

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Daarnaast hebben mensen met COVID-19 soms last van vermoeidheid, algehele pijnklachten, oogpijn, spierpijn, duizeligheid, prikkelbaarheid/verwardheid, buikpijn, afvallen/verlies van eetlust, diarree, overgeven, misselijkheid, oogontsteking en verschillende huidafwijkingen en voelen mensen zich niet lekker. U kunt meer informatie vinden over het coronavirus op de website van het RIVM.

PCR test

De PCR test (polymerase chain reaction test) wordt gebruikt om aan te tonen of iemand het coronavirus (SARS-CoV-2) bij zich draagt. Een afgenomen keel- en neusswab vormt de basis van de PCR test. Het opgevangen materiaal wordt na het afnemen geanalyseerd en daaruit volgt een negatieve of positieve uitslag. Je kunt hier meer informatie vinden over de PCR test.
Onze medisch professional neemt wat slijm af met de keel- en neusswab. Het afgenomen materiaal wordt daarna geanalyseerd in ons laboratorium. De resultaten worden gecontroleerd en er wordt een certificaat opgemaakt dat uw PCR status bevestigt. Dit certificaat is vertrouwelijk en wordt via beveiligde e-mail naar u toegestuurd.
De PCR test heeft een hele hoge gevoeligheid en geldt internationaal als de ‘gouden standaard’, dat wil zeggen dat dit als de beste test beschouwd wordt en gebruikt wordt om de betrouwbaarheid van nieuwe testen te onderzoeken.
Safe Back To Work biedt een PCR reiscertificaat. Dit is een persoonlijk certificaat en we vermelden de gegevens op het PCR certificaat die u ons bij uw boeking heeft doorgeven alsmede de testmethode.
U ontvangt de uitslag via beveiligde e-mail op het e-mailadres dat is doorgegeven bij de boeking.
De kosten voor de PCR test bedragen € 149 in onze teststraat in Amsterdam. Prijzen voor PCR testen op locatie zijn afhankelijk van de locatie en het aantal personen.

Antigeen sneltest

Bij een antigeen sneltest wordt met antilichamen, op één specifiek moment, de aanwezigheid van viruseiwit (antigeen) aangetoond in materiaal dat is verkregen met een uitstrijk uit de neus- en keelholte. Antigeen sneltesten detecteren virussen bij personen met hogere virale loads en dit zijn de personen die potentieel, op dat moment, het meest besmettelijk zijn. Hoge beschikbaarheid en gebruik van deze sneltesten draagt bij aan het indammen van de SARS-CoV-2 pandemie. U kunt hier meer informatie vinden over de antigeen sneltest.
Antigeen(snel)testen worden geleverd in een wegwerpcassette. Het wattenstaafje waarmee de uitstrijk uit de neusholte, net als bij de PCR-test, is afgenomen wordt in een vloeistof gedoopt, die vervolgens wordt gedruppeld op een teststrookje in de cassette. Na 15 minuten kan de reactie – positief of negatief – worden afgelezen. Een positieve uitslag (detectie van aanwezigheid van SARS-CoV-2-antigen) wordt aangegeven door een zichtbare lijn. Bij een negatieve uitslag verschijnt er na de opgegeven tijd geen lijn.
Safe Back To Work maakt gebruik van de SD Biosensor Rapid Antigen test, deze heeft een sensitiviteit van 89,2% en een specificiteit van 99,68%. Deze test is door de WHO goedgekeurd en door het RIVM gevalideerd. De test wordt afgenomen door medisch opgeleid personeel, onder auspiciën van een BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerde arts, en voldoet aan alle eisen van het RIVM en IGJ.
Nee, voor internationale vluchten wordt de sneltest niet geaccepteerd. Door de meeste EU landen wordt testen middels de sneltest inmiddels wel geaccepteerd, maar u dient dit zelf te checken. Kijk op nederlandwereldwijd.nl wat voor een test u nodig heeft.
De sneltest wordt over het algemeen niet ervaren als pijnlijk. Wel wordt deze door sommige mensen als vervelend ervaren. Wij gebruiken de kleinst mogelijke flexibele swabs, voor de beste ervaring.
De kosten voor de sneltest bedragen € 89 in onze teststraat. Prijzen zijn afhankelijk van de locatie en het aantal personen.