PCR test

De PCR test (polymerase chain reaction test) wordt gebruikt om aan te tonen of iemand het coronavirus (SARS-CoV-2) bij zich draagt. Een afgenomen keel-en neusswab vormt de basis van het de PCR test. Het opgevangen materiaal wordt na het afnemen geanalyseerd en daaruit volgt een negatieve of positieve uitslag.

PCR test

De PCR test toont specifiek stukjes genetisch materiaal van het coronavirus (SARS-CoV-2) aan. Het is de meest gebruikte en meest betrouwbare test. Bij de PCR test worden kopietjes van een deel van het virus gemaakt. Een stukje genetisch materiaal van het virus wordt sterk vermenigvuldigd, om het aan te kunnen tonen. De PCR test heeft een hoge testgevoeligheid. Dat betekent dat de PCR test het virus ook oppikt bij iemand die nog weinig virus of weinig virus meer bij zich draagt.

Uitvoering

Onze medische professional neemt wat slijm af met de keel- en neusswab. Het afgenomen materiaal wordt daarna geanalyseerd in ons laboratorium. De resultaten worden gecontroleerd en er wordt een certificaat opgemaakt dat uw PCR status bevestigt. Dit certificaat is vertrouwelijk en wordt via beveiligde e-mail naar u toegestuurd.

Voordelen

+ Goedgekeurd door de WHO (World Health Organisation) en gevalideerd door het RIVM

+ Meest gebruikte en meest betrouwbare test

+ Hoge testgevoeligheid

+ Kan klachtenvrij afgenomen worden

+ Testpersoneel van Safe Back To Work staat onder auspiciën van een arts en is bekwaam bevonden om een test af te nemen

+ Door het afnemen van een PCR test wordt een veiligere werkomgeving gecreëerd

Nadelen

- PCR test kan confronteren met een ongunstige uitslag

- Geen enkele medische test is 100% betrouwbaar

- Werkzaamheden dienen ook na een negatieve uitslag uitgevoerd te worden volgens het geldend werkprotocol voor de betreffende sector

- Bij klachten zoals koorts of ademhalingsproblemen wordt doorverwezen naar de GGD

Heeft u nog meer vragen, check dan onze FAQ (Frequently Asked Questions)