Disclaimer

Iedere test heeft een bepaalde gevoeligheid. De SD-biosensor rapid antigen test die wij gebruiken heeft een bijzonder hoge gevoeligheid (96,5%) en is erg specifiek (99,68 %). Deze test is dan ook gevalideerd en goedgekeurd door de GGD.

Vals positieve gevallen (de test is positief maar je hebt geen corona) komen bij deze test vrijwel niet voor. Vals negatief (je hebt wel corona maar de test is negatief) komt bij deze test erg weinig voor. Daarnaast geldt dat de uitslag van de test een moment opname is en afhankelijk van de hoeveelheid virusdeeltjes dat iemand bij zich draagt. Met name kort na de besmetting zal de hoeveelheid virusdeeltjes niet genoeg zijn om te detecteren. Aangenomen wordt dat de test het meest betrouwbaar is van 5 tot 7 dagen na een mogelijke besmetting, bij mensen met klachten passend bij het coronavirus.

U kunt bij ons terecht bij milde klachten, zoals een verkoudheid of loopneus en u twijfelt of u aan het werk of naar school e.d. kunt. Bij ernstige klachten zoals benauwdheid of koorts raden wij u aan een afspraak te maken bij de GGD. Bij ernstige klachten kunt u zich niet bij ons laten testen. Personen met milde klachten behorend tot de risicogroep en personen met klachten die werkzaam zijn in de zorg of mantelzorger raden wij af om zich in die hoedanigheid te laten testen via een antigeen sneltest. Er is altijd een bevestiging van een negatieve antigeen testuitslag nodig met behulp van een PCR-test.

Personen met milde klachten behorend tot de risicogroep en personen met klachten die werkzaam zijn in de zorg of mantelzorger raden wij af om zich in die hoedanigheid te laten testen via een antigeen sneltest. Er is altijd een bevestiging van een negatieve antigeen testuitslag nodig met behulp van een PCR-test.

Voor vragen zijn wij bereikbaar via info@safebacktowork.com.