Antigeen Sneltest

COVID-19 antigeen (snel)testen zijn met name heel geschikt voor particulieren en medewerkers die snel weer aan het werk willen. Mensen met of zonder klachten die zeker willen weten dat ze op het moment van testen geen corona hebben. U heeft de uitslag al na 15 minuten.

Wij gebruiken de antigeen sneltesten van SD Biosensor. Deze voldoen aan de WHO eisen en zijn goedgekeurd door het RIVM.

Werking sneltesten

Bij een antigeen sneltest wordt met antilichamen, op één specifiek moment, de aanwezigheid van viruseiwit (antigeen) aangetoond in materiaal dat is verkregen met een uitstrijk uit de neus- en keelholte. Antigeen sneltesten detecteren virussen bij personen met hogere virale loads. Dit zijn de personen die potentieel, op dat moment, het meest besmettelijk zijn. Hoge beschikbaarheid en gebruik van deze sneltesten draagt bij aan het indammen van de SARS-CoV-2 pandemie.

Uitvoering

Antigeen(snel)testen worden geleverd in een wegwerpcassette. Het wattenstaafje waarmee de uitstrijk uit de neusholte is afgenomen, wordt in een vloeistof gedoopt, die vervolgens wordt gedruppeld op een teststrookje in de cassette. Na 15 minuten kan de reactie – positief of negatief – worden afgelezen. Een positieve uitslag (detectie van de aanwezigheid van SARS-CoV-2 antigen) wordt aangegeven door een zichtbare lijn. Bij een negatieve uitslag verschijnt er na de opgegeven tijd geen lijn.

Voordelen

+ Goedgekeurd door de WHO (World Health Organisation) en gevalideerd door het RIVM + Hoge betrouwbaarheid

+ Uitslag al na 15 minuten afleesbaar

+ Kan klachtenvrij afgenomen worden

+ Testpersoneel van Safe Back To Work staat onder auspiciën van een arts en is bekwaam bevonden om een test af te nemen

+ Door het afnemen van een sneltest wordt een veiligere werkomgeving gecreëerd

Nadelen

- Sneltest kan confronteren met een ongunstige uitslag

- Geen enkele medische test is 100% betrouwbaar

- Werkzaamheden dienen ook na een negatieve uitslag uitgevoerd te worden volgens het geldend werkprotocol voor de betreffende sector

- Bij klachten zoals koorts of ademhalingsproblemen wordt doorverwezen naar de GGD

Heeft u nog meer vragen, check dan onze veelgestelde vragen.